Mersin Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclisinde gündem yine yoğundu. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer kentin geleceğini ilgilendiren metro, katlı kavşaklar, imar planları gibi birçok konuda önemli
Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 Yılı Aralık ayı 1. Birleşim Toplantısı’nda konuşan Başkan Vahap Seçer, kentin geleceğini ilgilendiren metro, katlı kavşaklar, imar planları gibi birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Metronun yapılmaması için önüne engeller konulduğunu söyleyen Başkan Seçer “Mersin Büyükşehir Belediyesi ya da Belediye Başkanı bu projeyi gerçekleştirmesin diye önüme engeller konuluyor. Bunu net söylüyorum” dedi.
“ANKARA’DA SİYASET YAPANLAR GÜÇLÜ OLSA BU MERSİN DAHA FARKLI NOKTAYA GELİR”
Başkan Seçer, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınan Metro Projesi’nin neden hala Hazine’de beklediğini ve imzalanmadığını sordu. Seçer, “Neden imzalamaz? Der ki; uygun değil, borç rasyosu uygun değil. Böyle bir şey var mı? Yok. Böyle bir evrak gönderin diyorum, ‘twit’ diyor. Beyefendi ben siyasiyim, bürokrat değilim, kapıkulu falan hiç değilim. Bürokrat, yasalar çerçevesinde idarenin, görevi yürütmenin planlarını, programlarını hayata geçirmektir hükümetin. Ben yasal olmayan bir şey istemiyorum. Ben hakkım olmayan bir şey istemiyorum” dedi.
Devlet Demiryolları’nın bürokratlarının kendilerine herhangi bir konuda mutlak “hayır” demediklerini ve olumsuz yaklaşmadıklarını da kaydeden Başkan Seçer, “Süreci görüşüyorlar, teknik olarak çözmeye çalışıyorlar. ÇED ile alakası yok bu imzanın. İmzayı vermeme nedeni siyasidir. Bunu kim talimatlandırıyor bilemem. Bakan kendi kafasından yapıyorsa, bir bürokratın bunu yapma şansı yok. Siyaset orada o zaman uyuyor mu? Neden sen bu projeyi geciktiriyorsun diye. Son söz. Siz dediniz ki bu proje gerçekleşmez. Siz bu anlayışta Mersin’e hiçbir şey veremezsiniz. Mersin Büyükşehir Belediyesi ciddi vizyon ortaya konulacak bir kurum. Koca bir vilayet; beşinci sırada vergi ödüyor, Liman’ı, sanayi kuruluşları, turizmi, tarımı, her şey var” diye konuştu. Metroda hala iki ileri bir geri gidildiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Anlaşamadığımız nokta şu. Yazık ediyorsunuz kente. Ankara’da siyaset yapanlar güçlü olsa bu Mersin daha farklı olur, daha farklı noktaya gelir. Parsayı başka iller götürüyor. Benim haykırışım bundandır. Siz hala bir metroda iki ileri bir geri. Bu bir engellemedir. Bunu açık seçik söylüyorum. Kimseden korkmuyorum. Beyanat da veririm, twit de atarım, gerekli eleştiriyi yaparım. Burası atama bir makam değil. Beni halk seçiyor, halka hesap vereceğim. Doğruları anlatmak görevim. Metroyu da biz bitiririz” dedi.